Viktige bygninger i arkitekturen.

Architect

På de neste sidene så ønsker vi å se på de mest berømte bygningene i verden, de er berømte delvis på grunn av deres historiske betydning, men også delvis på grunn av deres arkitektur. Ens bygnings utseende kan være noe som holder den i historien svært lenge, som vi kommer til å se eksempler av her. Noen av disse bygningene er ikke bare interessante for deres design, men også fordi de på mange måter fanger en nasjons essens eller identitet.

Den første vi skal se på, og en av de eldste er Hagia Sophia i Istanbul. Den er bygget på et sted hvor en kirke fra 400-tallet å, men hvor ingen rester ligger nå. Det var tidligere en kirke under det bysantiske riker, før det ble omgjort til en moske under ottomanerne. I dag fungerer det som et museum. Den største karakteristikken til Hagia Sofia er den store kuppelen, samt de fire tårnene på siden, og den ble bygget på 500-tallet av Justinian. Det er den mest besøkte turistattraksjonen i Tyrkia i dag.

Den andre vi skal se på er Louvre, som er kanskje det mest kjente musemuet i verden. Mye på grunn av den relativt nye glasspyramiden som er bygget der. Den ble bygget på 1200-tallet, men da som et palass for de kongelige. Den ble omgjort igjen til et museum på 1700-tallet, og har helt siden da vært et museum. Det var Philip den andre som bygget Louvre og det er et av de mest historisk viktige stedene i Frankrike.

En av de absolutt mest berømte bygningene som er bygget de siste årene er  Burj Al Arab, og det er ikke dårlig bare det, når en tenker på at Dubai er en by svært berømt for sin arkitektur. Burj Al Arab er en av de mest luksuriøse hotellene i verden, og den skryter på seg å være det eneste syvstjerners hotellet i verden. Den er bygget på en menneskelaget øy i den persiske gulfen, og den er designet for å se ut som et seil. Den er designet at Tom Wright og er det nest største hotellet i verden. Det som er spesielt med Burj Al Arab er at det virkelig fikk Dubai på kartet som en turisattraksjon, og det fikk oppmerksomhet over hele verden. Burj Al Arab betyr “arabernes tårn” og det sto ferdig i 1999, til den nette sum av 1 milliard dollar. Så du kan tenke deg at det koster mye å booke et rom der også!

nullpoint