Å være en landskapsarkitekt.

Architect

En av de fineste jobbene en kan ha må vel utvilsomt være å bli en landskapsarkitekt. Tenk å være en av mesterhjernene som ligger bak en park som for eksempel Central Park i New York. Det er jo faktisk en kunstig park som ble bygget i det forrige århundret. Men den første gangen tittelen landskapsarkitekt ble brukt var faktisk av Frederick Law Olmsted, som designet Central Park.Hvor fascinerende er det ikke å tenke på det? At noe har bygget dette, og planlagt hvordan det skal se ut og alt det som hører til. Det er jo nødt til å være en svært tilfredsstillende og belønnende jobb.

Det er blant annet det landskapsarkitekter driver med. Ikke bare byggingen av berømte parker, men også mer hverdagslige objekter og prosjekt. Jobben består jo også av mer enn å fantasere og innbille seg hvordan parker skal se ut. Blant annet så har man ansvaret for hvordan området skal utnyttes best, hvilke bygninger som kan bygges, hvordan vannsystemet skal fungere som best. I tillegg så må man ta i betraktning hvordan plantelivet skal se ut og hvordan det hele skal opprettholdes. Det er en stor jobb, som naturligvis ikke kan tas lett på. Man behøver naturligvis en svært god hjerne til å bearbeide alt dette og få det ned på en fornuftig måte slik at det faktisk er mulig å bygge.

Man har en rekke faktorer utenom disse også å tenke på. Man må oppnå en viss estetisk og miljøvennlig suksess som kommer med å designe utendørsområder. Man må kunne mye om blomster og flora, om geometri, om de finere kunstene, økologi og flere andre aspekt av andre områder. Bare i Vigelandsparken i Oslo så har man mange ulike aspekter samlet i en park, det er ikke bare statuene, men også flere andre aspekter, som blant annet hvordan infrastrukturen skal se ut og hva slags blomster det skal være der. Med så mye jobb, så har man også et stort ansvar for at resultatet skal bli bra og egentlig perfekt.

Alt det som man ser utenfor byen, altså det urbane, har blitt det designet av en landskapsarkitekt. Som sagt det er et stort ansvar, men det er også en grunn til at man fortsatt husker mannen som designet Central Park, fordi resultatet er slående. Og det er noe som aldri kan glemmes, fordi resultatet er der for alltid. Med mindre noen byråkrater plutselig bestemmer seg for å ødelegge det hele! Men det er definitivt en drøm verdt å jage, tenk å jobbe i samme yrke som han som laget parken i Versailles, Andre Le Notre. Joda, det er mye jobb og ansvar, men det er absolutt en enormt fristende tanke å gjøre noe med. Om du bestemmer deg for å gjøre det; lykke til!

nullpoint