Den ukjente arkitekt.

Architect

Den siste vi skal se på av arkitekter er faktisk ikke mest kjent for sin arkitektur, men det er verdt å nevne han siden han var en så fantastisk artist på så mange ulike måter. Michelangelo ja, han som i dag er mest kjent for sine maleri og skulpturer, men som faktisk var en av de første som var rebelsk og som gikk vekk i fra den klassiske stilen. Dette er noe som ikke var så altfor lett å gjøre i en tid hvor det aller meste var bestemt ovenfra.

Men Michelangelos mest berømte verk er sannsynligvis kuppelen i Peterskirken i Roma. Det er han som designet den og som har blitt kopiert nesten overalt i verden. Utenom arbeidet i Roma, så er hans mest berømte arbeid Biblioteca Medicea Laurenziana. Og det er derfor vi også ønsker å fremheve dette, siden det er sannsynlig at du ikke visste dette tidligere. Og det er etter vår mening noe som er svært viktig å vite.

Hvorfor vite hvem som tegnet Mona Lisa, men ikke hvem som laget kuppelen i Peterskirken. Begge to er mesterverk, men det er også mulig å si at Michelangelo gjorde var vanskeligere.

nullpoint