Den mest berømte arkitekten

Architect

I arkitektmiljøet verden over så er det bred enighet om hvem som er den mest kjente, om ikke den beste. Og det er Frank Lloyd Wright, han som kan sies å være den viktigste personen innen amerikansk arkitektur. Wright var en støttespiller av Praire skolen innen arkitektur, som kom fra den amerikanske Midtvesten. De ble lagt viktighet på horisontale linjer som skulle blandes inn i landskapet. En av de mest berømte eksemplene på dette er Robie House , som ble ferdigstilt i 1909, og som er ulikt noe annet du har sett.

Wright tok dette også videre ved å forsøke å bruke det han kalte organisk arkitektur. Dette betød å bruke både strukturen og materialet for å integrere designet med naturen og med omgivelsene rundt. Det er en spennende måte å gjøre det på og som betyr at Wright var svært bevisst på hvor det han designet lå. Altså han var ikke opptatt av kun designet, men også omgivelsene. Om hvordan designet og omgivelsene kunne komplementere hverandre. Du kan bare se på Fallingwater, som er et hus bygget over en foss, for eksempel på dette.

Dette er også ganske vågalt, fordi det man designer kanskje ikke blir tilfredsstillende for den som bestiller produktet. Men det å ta risikoer er en del av jobben, og gjør man ikke det så får man heller ingen fremskritt, noe som er svært viktig for arkitektur. Det anbefales sterkt å søke opp alle disse bygningene som vi snakker om her, for å se hvordan kunst ikke alltid behøver å være på lerretet.

nullpoint