Antoni Gaudis stil.

Architect

Den neste vi skal se på er Antoni Gaudi. Og du får nesten unnskylde om vi ikke tar med noen av dine favoritter, fordi det finnes faktisk svært mange å velge i mellom. Gaudi var en spansk arkitekt som ble inspirert både av hans kjærlighet til naturen, men også til religion. Så han brukte begge to i hans søken på hvordan hans egen arkitektur skulle se ut. Han brukte kurvede linjer i stedet for rette, og brukte vibrante farger.

Hans mest berømte arbeid er katedralen La Sagrada Familia i Barcelona, som dessverre ikke ble bygget ferdig før hans død i 1926. Faktisk så er ikke bygningen klar enda i dag, noe som delvis forklares med at hans design er ganske vanskelig å utføre og bygge. Men denne katedralen er virkelig noe som er verdt å se på, og det er interessant, fordi som oftest så blir ikke slike bygninger bygget i dag, men den er fortsatt et pågående arbeid.

Så om du har tid og mulighet, dra ned til Barcelona for å se på dette moderne kunstverket, som enda bygges. Det er ikke ofte vi i 2018 har muligheten til å si det!

nullpoint