Pyramidene i Giza

Architect

Det å snakke om design og arkitektur er bra og viktig, men ingenting vil være komplett uten å snakke litt om kanskje den absolutt mest imponerende bygningen i verdenshistorien, og faktisk den absolutt eldste også. Ja, pyramidene i Giza er imponerende på så mange ulike måter og nivå at det er faktisk slående. Den geometriske nøyaktigheten, samt hvor robuste de er, for de er tross alt rundt fem tusen år gamle og var verdens høyeste bygninger helt frem til 1300, da katedralen i Lincoln var høyere.

Den høyeste og eldste pyramiden ble bygget av faraoen Khufu, men det er mange spørsmål rundt dem. Hvordan de ble bygget, hvor mange mennesker som ar med på det og hvor lang tid det tok. Uansett hvilke spørsmål man har, så er det bare fascinerende å se på dem og tenke seg hvordan mennesker som visstnok levde ganske primitivt i forhold til det vi gjør i dag, har bygget noe slik.

Pyramidene har blitt synonymt med Egypt og en del av den nasjonale identiteten og historien til dette folket. Det er det eneste overlevende underverket fra antikken, og det i seg selv er noe vi bør verdsette.

nullpoint