Et norskt eventyr

Architect

Nå som snakker som mye om arkitektur og hvor fint det er. Og vi har snakket om mange internasjonale bygninger og arkitekter, men hva med her i Norge? I Norge har vi naturligvis noen kjente arkitekter vi også. Og kanskje ingen av dem er like berømte som selskapet Snøhetta Selskapet ble etablert i 1989 og har siden da hatt ansvaret for en rekke norske, såvel som internasjonale prosjekt. Her i Norge så designet de blant annet Operahuset i Oslo, et stykke moderne kunst som vi her i Norge kan være stolte av.

Enda mer interessant kanskje, og kilde til stolthet for oss nordmenn, er at Snøhetta er designeren av Bibliotheca Alexandrina, etterfølgeren til det antikke biblioteket som brant ned. Tenk deg det, et norsk selskap har laget noe slik. For en ekstraordinær prestasjon da! De har også vært med på renoveringen av Times Square i New York, så dette er et stort og internasjonalt selskap, som vi her i Norge bør være svært stolte av.

Det burde også være en inspirasjon for mange jenter og gutter, å se at et norsk selskap kan oppnå noe slikt. Kanskje kan vi få andre til å gjøre det samme?

nullpoint