Neste arkitekturreise går til Barcelona!

Architect

Har du lest den siste boka til Dan Brown, om vår alles akademiske helt Robert Langdon? Denne gangen går turen til et av de arkitektonisk mest spennende byene i verden – Barcelona. Han besøker kjente severdigheter som Montserrat, kirken La Sagrada Familia og det kjente leilighetsbygget Casa Mila. Uansett om du er Dan Brown-fan eller ikke er det liten tvil om at den klassiske byen og dens langtrukne historie byr på noe for de aller fleste: utrolig arkitektur, spennende historie, fantastiske restauranter og nattklubber, herlig strandliv, variert kulturliv og et positivt og velkommende folkeslag. Om du ikke er redd for å følge turiststrømmen, så er sightseeing-bussene i Barcelona en god måte å oppleve mye på kort tid, og uten å behøve å styre med GPS, spørre om veien og legge opp en reiserute. De tar deg innom de mest populære severdighetene, og flere av dem lar deg hoppe av og på så du selv kan styre hvor du vil bruke tiden din.

Rik historie gir rik arkitektur

Det kjente reisemagasinet Condé Nast Traveler kåret Barcelona til en av verdens 20 beste destinasjoner for spektakulær arkitektur i 2017, og det er ikke uten grunn. Foruten de nevnte severdighetene har du også velkjente verk som Arc de Triomf, Casa Vicens, Park Güell og om du foretrekker moderne arkitektur er skyskraperen The Torre Glòries en utrolig opplevelse. Det sylinderformede tårnet er designet for å reflektere en fargefest både fra bybildet og fra Middelhavet. Fra et arkitektonisk perspektiv minner det om The Gherkin i London, og flere har kalt dem tvillingtårn for sin likhet. Visste du at allerede nevnte Sagrada Família har vært en byggeplass i snart 100 år? Fortsatt bygges det på kirken, som magasinet Forbes kåret til verdens vakreste bygg i 2015, og det er ikke planlagt å stå ferdig før i 2026, nøyaktig 100 år etter arkitekt Antoni Gaudís død. Med alle disse kjente byggverkene i bakhodet er du i Barcelona også nødt til å ta innover deg simpelthen det å være der. Alle byer har en sjel, og i Barcelona er den levende og varm.

Kopier spansk stil hjemme

Om du føler deg inspirert til å ta med deg litt av den spanske stilen hjem, kan du med noen enkle kreative grep og uten å tømme lommeboka få det til. Typisk for spansk stil er å gå for jordlige og varme farger, åpne flater og tunge tekstiler. Den skiller seg fra skandinavisk minimalisme med buede overganger, mørkere toner og en mindre moderne look. Det er ikke uvanlig med klassiske vevde tepper, skinnmøbler og selvfølgelige katolske ornamenter. Pyntegjenstander som krukker, kårder, lysekroner med stearinlys og englevinger på veggene er heller ikke uvanlig. På furniturebox.no kan du finne inspirasjon til innkjøpet. Om du har ambisjoner om en full renovering kan du ha i bakhodet at gulv gjerne er flislagte, og veggene i stein eller murpuss, og bruk av søyler, innendørs balkonger og buede vinduer er vanlig. Det handler mye om varme, og det oppnår du med detaljer – velfylte bokhyller, stearinlys, levende blomster og behagelige tekstiler er nøkkelord.

nullpoint