Opprør mot arkitektur

Uncategorized

I det siste har det vært en del snakk om opprør mot stygg arkitektur, men hva er egentlig stygg arkitektur og hvorfor er folk så imot den?

Tradisjon

I Norge finner du ulike byggetradisjoner, men tradisjonelt sett så har hus og bygg i Norge blitt bygget av tre. Dette ser du mange eksempler på i for eksempel Bergen, Trondheim og Kristiansand. De eldre delene av byene er ofte fullt av små og store trehus. Dette er noe som har sin helt egen sjarm og som mange elsker som en del av byen sin.

Etterhvert som tiden har gått, har kravene til det å bygge hus og nye bygg blitt veldig mye strengere. Nettopp derfor mener også mennesker at byggene som blir bygget har blitt styggere. Vi vet ikke om vi vil si oss enige i dette, men det å lese opprøret mot stygg arkitektur har fått oss til å tenke. Er det faktisk så ille?

Ny arkitektur

Det er jo slik at smaken er som baken, den er delt. Derfor finnes det vel ikke noe som er stygg og noe som er fin arkitektur sånn helt objektivt. Hva som er fint er jo subjektivt. Det er nettopp derfor det er så interessant at det er flere og flere som støtter dette opprøret. Kanskje vi kommer til å se en økning i arkitektstudenter for å snu denne trenden? Hvem vet?

Noe som er sikkert er at i dagens samfunn så må fin og stygg arkitektur gå hånd i hånd. Hva mener du er fin arkitektur? Er du enig i dagens opprør mot den stygge arkitekturen? Eller liker du mangfold?

Dette er en diskusjon som vi synes det er skikkelig gøy å ha, så vi gleder oss veldig til å høre hva som er meningen din i denne saken!

nullpoint