Kunst og arkitektur

Uncategorized

Man kan godt si at kunst og arkitektur er som søsken å regne. De fyller vår estetiske sans med vakre former og bygninger man kan bo i. De to formene går hånd i hånd og vi kan fylle på lageret vårt med det som er nytelse for øyne.

I Norge har vi noen av verdens mest dyktige arkitekter som tegner og skisserer alt fra hytter til undervanns-restauranter. Samtidig har vi en lang historie med ekstraordinære kunstnere. Malerne våre må vi hylle ekstra, slik som Edvard Munch og Aune Sand.

Funkis med kunst

I dag syns vi funkis er friskt, selv om husene er ganske monotone i sitt særpreg. Utvendig er husene konstruert i moduler med rene linjer, mens boligen inni har en minimalistisk stil. Rammer fylt av kunst, bilder og maleri er plassert med tanke på balanse og harmoni. Noen kjøper likevel malerier de har funnet på en auksjon på landet, mens andre finner kunst på andre måter.

Kunst på nett

Stilen din bestemmer du selv, men det skal lite til for å få inspirasjon. Mange finner nydelige plakater online, mens andre bruker klipp og lim. Det som er fint med plakater er at de er trykt på tykt papir med minimale rammer. Motivene kan være kritthvite strender, portrett og abstrakt nytelse.

Less is more

Med dette mener vi ikke overless veggen med plakater. Det skal være harmoni som styrer atmosfæren. Et bilde kan bli for lite, 3 for mye. Det kommer an på vegg, lys og funksjon. Det ene kan være selve vegg, hvilke farger som er brukt. Det andre er avstand og størrelse. For eksempel kan en stor plakat kombineres med to mindre.

Auksjoner og loppis

Mye kunst og dekor er å finne på det åpne markedet. Kanskje fins det til og med verdifulle malerier der ute. Noen finner til og med kunst av kjente kunstnere på loftet.

Skal du pynte med antikviteter fra loppis må du ha et oversiktsbilde i hodet. Hvordan kan denne gjenstanden skape liv i dette rommet, og hvorfor passer denne inn i harmonien du skaper. Gammelt og nytt kan godt kombineres,

Farg uten farge

Det kan være enklere å få fram motivene ved å ha en lys vegg. Når veggen er farget i mørke farger så kan det være vanskeligere å få frem detaljene på kunsten. Da må man bruke belysning for å sette fokus på motivene.

Farg uten farge betyr å sette riktig fokus for å balansere totalbildet. Det kan være vanskelig, men desto mer tilfredsstillende når man får det til. Det er derfor man kan bruke magasiner og nettsider for inspirasjon. Her finner man tips til både bilder, rammer og hvordan veggene kan pyntes slik at ditt hjem blir perfekt.

nullpoint