De største firmaene i verden

Architect

Her kan det være litt interessant å se på de største arkitektfirmaene i verden. For det er nok sannsynlig at veldig mange av oss ikke har en anelse om hvem de er. Firmaene blir rangert etter hvor mange ansatte de har, men også hvor mye penger de får i kommisjon, så det er en kombinasjon av begge aspektene. De viser også trendene, fordi selskapene jobber og designer på ulike måter, noe som gjør det litt avhengig av hvordan trendene er for hvor mye jobb de får.

Det absolutt største selskapet i verden er Gensler, som er et amerikansk selskap. De har 2570 ansatte arkitekter og har en inntekt på over en milliard dollar. Bare tenk på det du, over to tusen ansatte, men det betyr også at mange av jobbene de har, ikke er nødvendigvis høyprofilerte, men at de sprer seg rundt til alle ulike designer og trender, slik at de får så mye jobb som mulig. Noe de tydeligvis har hatt svært mye suksess med.

De neste selskapet er det japanske firmaet Nikken Sekkei, og forskjellen mellom dem og Gensler er stor. Nikken Sekkei har nesten 1800 arkikteter og en inntekt på rundt 600 millioner dollar. Noe som jo naturligvis er svært mye, men som er ganske lite sammenlignet med Gensler. Om man ser videre på listen så ser man at USA er svært godt representert, mens Øst-Asia også er det, med flere selskap fra både Sør-Korea og Japan. Ellers er det selskap fra USA, Canada og Storbritannia. Men disse er jo i stor grad internasjonale selskap, og som ikke nødvendigvis begrenser seg kun til sine egne land, men det er der de er registrerte.

nullpoint