Bærekraftig arkitektur

Uncategorized

Bevissthet rundt menneskelig påvirkning på naturen har vokst på alle områder de senere årene. Mengden energi mennesker i byer bruker har kommet på dagsordenen, og vi leter stadig etter de beste metodene og den beste teknologien for å kunne fortsette med vår behagelige livsstil og høye forbruk uten å ødelegge planeten. Solcellepanel er bare én av de mange nye oppfinnelser som gjør at vi kan opprettholde energiforbruket vårt samtidig som vi beholder komforten vi har blitt vant til.

I Norge er oppvarming spesielt relevant til energiforbruk- og sparing siden strømregningen vår skyter i været på vinteren. Stadig forbedring i teknikken man bruker til å isolere vegger har mye å si for mengden energi vi kan kutte. I tillegg til teknologi og innretninger vi kan installere i husene våre, er også form, oppbygning og materialer i selve fundamentet i huset viktig for om vi forbruker vann, strøm og annen energi på en effektiv måte uten unødig sløsing av ressurser.

I tillegg til de åpenbare positive effektene av et mindre forbruk og mindre forurensning, er det også veldig ettertraktet å bo i nybygde hus som inngår i naturen rundt uten å gjøre store inngrep i den. Hytter på fjellet med hypermoderne utseende og design blir mye omtalt, og det som mest fanger oppmerksomheten til publikum er formen. Hyttene skal ikke lengre være bonderomantiske og se ut som gamle setrer på utsiden, med en innside som er svært luksuriøs og full av energiforbrukende gjenstander som boblebad og badstue.

Det moderne og moteriktige innenfor byggekunst i år og i mange år fremover vil mest sannsynlig være hytter som fra utsiden ikke stikker seg ut fra naturen rundt den, og har et interiør som er minimalistisk. Komforten i innretninger som stamper, bad og badstue for å nevne noen vil man ikke kutte ut, men heller bygge på en hensiktsmessig måte med miljøet i tankene.

De nye miljøbevisste arkitektene håper vi vil få en suksessrik karrière i fremtiden for planetens skyld. Det ser ut til at uavhengige og små arkitektkontor vil vokse seg ut av nisjen de blir antatt å være i dag, og utvikle seg til å bli de som avgjør fremtidens bygninger i byer og rurale strøk i Norge og ellers i verden. De såkalte grønne arkitektene jobber kanskje som frilansere i dag, og som andre frilansere innenfor andre bransjer får de nødvendig hjelp fra Frilans Finans til å administrere inntekter, skatt og kundeforhold.

Det mangler ikke på nyutdannede idealistiske arkitekter i verden anno 2019, men dessverre er det enda slik at miljøvennlige bygninger ikke generer den samme rikdommen som andre moderne kontorbygg og leilighetskomplekser. Det trenger ikke og vare mye lengre, da miljøbevisstheten ikke bare er nødvendig, for på mange måter kan man si at det er et statussymbol å leve på en miljøvennlig måte blant alle samfunnslag.

nullpoint