Typiske feil når du bygger terrasse

Uncategorized

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Få gode råd til den beste terrassen

Mange velger selv å bygge sin egen terrasse, men det er flere feller som det er enkelt å havne i. Her har vi samlet noen av dem, slik at du kan få en feilfri terrasse.

For stor terrasse

Mange vil ha en stor terrasse som kan romme mange gjester. Likevel, én stor terrasse er ikke alltid en god løsning, og det er sjeldent det er behov for en kjempeterrasse. Det kan ofte være problemer med vind og vær på en stor terrasse, og da må du plutselig ha rekkverk eller hekker for å skjerme for vinden.

De aller fleste dagene vil du og dere bare være for dere selv, eller sammen med 3-4 familiemedlemmer og venner. Her har nok de fleste bare lyst til å sitte i en lun krok og hygge seg i godt lag. Derfor er det en god idé å skape noen mindre terrasser rundt omkring på tomten, for med små terrasser kan du skape en helt annerledes og spesiell stemning. Husk også på hvordan du innreder terrassen når den endelig står ferdig. Det er ingenting som ordentlige møbler av tre utendørs, og hos traevarer.no finner du et stort utvalg av kvalitetsmøbler i tre.

Feil plassering av terrassen

Flere tenker ikke over hvor det er best å plassere terrassen, og derfor kan de få en terrasse med mye vind og/eller skygge. Vent derfor med å etablere en terrasse til du har bodd i huset litt og funnet ut av hvor i hagen det er mest sol og le.

 

Velg beliggenheten til de små terrassene ut i fra dine egne behov. Når nyter du en kopp kaffe eller leser en god bok på terrassen? Er det om morgenen eller kvelden? Velg så deretter beliggenheten ut fra hvor det er mest sol på det tidspunktet, hvis du altså ønsker en solfylt terrasse.

Unngå en kjølig terrasse

Velg gjerne et sted hvor solen allerede har stått og bakt noen timer før du skal ut på terrassen. Du får mye gratis hvis flisebelegningen eller en mur har fått sol i flere timer, sammenlignet med hvis solen først kommer i fem-tida på kvelden. Da kan terrassen virke kald når du skal bruke den etter at du kommer hjem fra jobb. Om sommeren er det jo ingenting bedre enn å kunne være utenfor til sent på kvelden, med god mat fra en gassgrill og et godt glass vin mens solen går ned.

Ustabilt underlag

Et ustabilt underlag er den feilen de aller fleste begår når de bygger sin egen terrasse. Mange tenker ikke over at en terrasse aldri er mer stabil enn det underlaget den står på. Et ujevnt underlag kan blant annet få terrassen til å gynge, og hvis den er flisebelagt kan flisene begynne og synke ned i bakken. Det er ikke pent, og det er risiko for å snuble og falle over fliser som ligger feil. Dessuten blir det vanskeligere å plassere møblene ordentlig slik at de ikke vipper.

Hvis du har en terrasse i tre med ujevnt underlag, så kan det oppstå store huller rundt skruene. Dette skjer fordi plankene beveger seg, mens skruene sitter skikkelig fast i selve konstruksjonen under. Hvis du bruker spiker, kan disse løsne og stikke opp fra terrassen – og ingen har vel lyst til å tråkke på en spiker! Dessuten kan  vann lettere trenge inn i treet i hullene rundt skruene, spikerne og samlingene. Dette får terrassen til å vare i kortere tid, og så blir du snart nødt til å bygge en ny.

nullpoint