Velkommen til Madsø Sveen

Architect

Det er mye som vi har rundt oss her i verden. Alt er jo bygget av en eller annen. Det vet vi jo, og det er noe som egentlig ikke bør nevnes, siden man vet det instinktivt. Men hvor ofte tenker vi på dem som faktisk designer og tegner opp alle mulighetene til å bygge disse bygningene. Eller hva med alle landskapsarkitektene som faktisk har laget favorittparken din i sitt hode og lagt det ned på papir. Arkitekter er de som har kommet opp med alle ideene på det vi ser rundt oss.

Det er jo bemerkelsesverdig hva som kan bli tenkt opp i hodet til en person, og alt det du ser rundt deg, vær eneste dag, er resultatet av en eller annens fantasi. Selv om det kanskje er en ganske kjedelig bygning, så er det noen som har fått i oppdrag i å lage en slik bygning, å designe den. Det vil vi her på Madsø Sveen belyse litt mer, og beære enda mer. Uten arkitekters brilliante hjerne så hadde vår verden sannsynligvis sett langt mer kjedelig ut, ikke vært like kreativ og like fargerik. Ikke bare det, fordi det ikke bare er bygninger som skapes, men også hele byer, og infrastrukturer som gjør det mulig for oss å komme fra et sted til et annet.

Noe av problemet med arkitekter er at de ofte blir sett på som elitistiske og at de kun designer bygninger til milliarder av kroner i verdi. Som om alle arkitekter jobber på operahus eller lignende! Det hadde jo vært fint det også, ganske herlig egentlig, men dessverre for mange, ikke sant. Det er en arkitekt som har designet det du sitter i nå, i den leiligheten eller huset du er i nå. Selv om det kanskje ikke virker sånn, så er det faktisk sant. Alle bygninger blir jo tegnet og designet slik at de blir best mulig, og ofte er ikke det mulig å gjøre uten en arkitekt. Til og med stolen du sitter i har blitt tegnet og designet av en eller annen, som en slags form for arkitektur. Og det er ganske viktig, føler vi, å belyse.

Det å utvide den generelle kunnskapen til folk er viktig nok, men det er også viktig å belyse hva arkitekter gjør. Det er klart det er noen få som er svært suksessfulle, rike og som får oppmerksomhet i hele verden, men for resten er hverdagen som den er for enhver annen. Man jobber og sliter. Her skal du få lese om arkitektur, om de viktigste bygningene og de største arkitektene. Dette i et forsøk på å få mer oppmerksomhet og interesse for arkitektur generelt, da mange egentlig tar det for gitt. Men det er svært mye innsats som ligger bak.

nullpoint