Hvordan kombinere nytt med retro i hjemmet

Uncategorized

Når vi nå skal utforme hjemmene våre, så er det med grunnlag av arkitekturen fra flere år tilbake. Det som var populært på 2000-tallet er nå gammeldags. Men samtidig er 90-talls arkitekturen tilbake igjen. Vi vil nyskape dette uttrykke med alle de nye dingsene vi omgir oss med, slik som mobiler, nettbrett og robotstøvsugere.

Men det er flere trender som gjelder nå, nemlig gjenbruk og ombruk. Det vil si at man skal reparere mobilen sin selv, bytte batteri og skjerm, og gjøre alt mye mer bærekraftig. Slike produkter finner man på nettbutikken https://www.teknikkdeler.no/, en forhandler med svært fornøyde kunder.

Men hvordan kombinere det nye med det litt eldre?

Velge litt av alt

Det beste er kanskje å velge litt av alt. Man kvitter seg egentlig ikke med noe, men fikser det og bruker det til det går helt i stykker. Men da finner man nye bruksområder til det. En ødelagt mobil kan bli en flott bordbrikke. Velger man litt av alt tråkker man ikke feil, men det kan fort bli rotere.

Bevar mest tilfør litt

For nostalgikerne gjelder det å bevare den gamle arkitekturen. Men ikke alt kan bevares, enten fordi det består av materialer som ikke lenger er lovlige, eller at det rett og slett er ødelagt. For å skape et nytt hjem, kan man likevel bevare de solide gamle delene, og fornye det som må byttes ut. En gammel mobil kan bli som ny med et nytt batteri som man skifter selv. Ny isolasjon i veggen bør likevel skiftes etter 50 år.

Bruk nye, bedre materialer

Nettopp det med ting som gjør at man bruker mindre strøm er viktig i dag. Det kan ha med at man skaffer seg vinduer som er tette, eller et tak som “puster” og holder på varmen. Det er stort fokus på dette nå, spesielt på grunn av strømprisene. Oppgradering av elektronikken kreves en gang i blant, for at de skal fungere optimalt for de nye nettverkene og systemene.

nullpoint